ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010

ΓΙΑΤΙ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΜΑΡΙΑ; ΜΝΗΜΗ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΛΛΑΣ

Η ιστοσελίδα http://www.zougla.gr δημοσίευσε (σήμερα)  Κυριακή 26 Δεκεμβρίου,  την έκθεση των Ιταλών ιατρών Φράνκο Φούσι και Νικολά Παολίλι, καθηγητών στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια,  τα συμπεράσματα από την έρευνά τους που αφορά την «υπόθεση Κάλλας».
Σύμφωνα με την έρευνα των Ιταλών ιατρών, η Κάλλας  είχε προσβληθεί από μία σπάνια ασθένεια, την Δερματομυοσίτιδα, που προσβάλλει  τους μύες και τους ιστούς γενικά, συμπεριλαμβανομένων εκείνων του λάρυγγα. Ως συμπτωματική θεραπεία για την ασθένειά της,  η Ελληνίδα σοπράνο χρησιμοποιούσε κορτιζόνη, η μακροχρόνια λήψη της οποίας προκαλεί καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με την επίσημη ιατρική γνωμάτευση, η Μαρία Κάλλας πέθανε τελικώς από καρδιακή ανακοπή.
Pourquoi tu chantes Maria ???
Κυκλοφόρησε πριν ένα μήνα το CD de toi a moi, του γνωστού Ιταλο-βέλγου συνθέτη και τραγουδιστή Salvatore Adamo, στο οποίο υπάρχει το εξαιρετικό τραγούδι με τίτλο : γιατί τραγουδάς Μαρία ; (Pourquoi tu chantes Maria ???). Σύμφωνα με τους στίχους, ο εφοπλιστής (Ωνάσης) ρωτάει την Μαρία Κάλλας γιατί επιμένει να τραγουδάει. Η απάντηση που παίρνει από την σοπράνο,  είναι αποστομωτική : Αν ρωτήσεις ένα πουλί γιατί πετάει, τι απάντηση θα περιμένεις να πάρεις;;
Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας  zougla.gr και η σχεδόν ταυτόχρονη κυκλοφορία τραγουδιού του Adamo, έχουν ως κοινό σημείο αναφοράς το τραγούδι, το οποίο ήταν πηγή ζωής αλλά και η πιο σημαντική ίσως, αιτία θανάτου της μοναδικής Ελληνίδας σοπράνο.
Ακούσετε το τραγούδι  ΕΔΩ
Διαβάστε το δημοσίευμα της zougla.gr  ΕΔΩ
F.I.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις