ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

ΓΑΠ εναντίον ΔΟΛ και ΔΟΛιοι εναντίον όλων. Έχει ο καιρός γυρίσματα....

Από "ΤΑ ΝΕΑ"
Η επίθεση στον ΔΟΛ και η αλήθεια
Ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας διαψεύδει τους ισχυρισμούς του Γ. Παπανδρέου
Σε πρωτοφανή διαστρέβλωση της πραγματικότητας προχώρησε χθες ο Γιώργος Παπανδρέου στην προσπάθειά του να στηρίξει τους ισχυρισμούς του ότι η κυβέρνηση υπονομεύθηκε από μέσα ενημέρωσης και όχι από τα δικά του λάθη, τις καθυστερήσεις, τις παλινωδίες και τις άστοχες κινήσεις στη διαχείριση της πολυεπίπεδης
κρίσης που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Ισχυρίστηκε ότι ακύρωσε δάνειο της Εθνικής Τράπεζας προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη, και εξ αυτού του λόγου ο ΔΟΛ υπονόμευσε τον ίδιο και την κυβέρνησή του, πράγμα που διαψεύδει ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Απ. Ταμβακάκης.
Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ χθες ο κ. Παπανδρέου ισχυρίστηκε απευθυνόμενος στα μέλη του οργάνου ότι «δεν ήμασταν όσο θα έπρεπε αποφασισμένοι και σταθεροί στη σύγκρουσή μας με ένα πολιτικό και οικονομικό σύστημα συμφερόντων, το οποίο ευθύνεται και ενέχεται στην πορεία της χώρας. Αυτοί σε αρκετές περιπτώσεις υπονόμευσαν τις προσπάθειες της κυβέρνησης».
Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη διά του προέδρου του Σταύρου Ψυχάρη αιτήθηκε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα και, όπως ανέφερε, «ο διοικητής της τράπεζας απευθύνθηκε σ' εμένα και του απάντησα: "Εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις, να του δοθεί με βάση τους κανόνες και τους όρους της τράπεζας". Η τράπεζα έκρινε ότι δεν τις πληρούσε και δεν του το έδωσε. Από εκείνη τη στιγμή που δεν πήρε το δάνειο», είπε ο κ. Παπανδρέου, «για τον κ. Ψυχάρη ξεκίνησε η ευθεία υπονόμευση της κυβέρνησης, με την υπoνόμευση της συγχώνευσης της Εθνικής με την Alpha Bank».
Λίγο αργότερα χθες με δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής ανέτρεπε εντελώς τους ισχυρισμούς Παπανδρέου, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ίδιος προσωπικά έλαβε την απόφαση να μη χορηγηθεί το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ στον ΔΟΛ και ουδέποτε τηλεφώνησε στο Μέγαρο Μαξίμου για οδηγίες.
Δημοσιογραφικές πηγές αναφερόμενες στους ισχυρισμούς Παπανδρέου παρατηρούσαν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προφανώς βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση όσον αφορά τα πραγματικά περιστατικά και επεσήμαιναν τα ακόλουθα:
1. Η αποκάλυψη για τον επικείμενο γάμο Εθνικής - Alpha έγινε στις 18.2.2011 και από την πρώτη στιγμή αντιμετωπίστηκε ως γεγονός μεγάλης πολιτικής και οικονομικής σημασίας για τη χώρα από τις ηλεκτρονικές εκδόσεις του ΔΟΛ (in.gr, TA NEA online, TO ΒΗΜΑ online). Tην επομένη εξάλλου αποτέλεσε κεντρικό θέμα στα «ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου με ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια.
2. Η υποβολή του αιτήματος για το δάνειο των 10 εκατ. ευρώ (σημειωτέον ότι η Εθνική είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με άλλο δάνειο 19 εκατ. ευρώ με εμπράγματη εγγύηση την έδρα του οργανισμού επί της οδού Μιχαλακοπούλου, το οποίο είχε αποτιμηθεί 35 εκατ. ευρώ) υποβλήθηκε στον διοικητή της Εθνικής έναν μήνα αργότερα, τον Μάρτιο του 2011, και αφού είχε ήδη ναυαγήσει η συγχώνευση των δύο τραπεζών.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΝΑΔΙΠΛΩΣΗΣ. Αργά μετά τα μεσάνυχτα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης επιχείρησε να ανασκευάσει τις αναφορές του κ. Παπανδρέου αλλά και πάλι υπέπεσε σε αντιφάσεις. Οπως ισχυρίστηκε, η Εθνική Τράπεζα δεν δανειοδότησε τον ΔΟΛ επειδή δεν πληρούσε τις τραπεζικές προϋποθέσεις χωρίς να υπάρξει υπόδειξη από τον τότε Πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών. Κατά τον κ. Μπεγλίτη, ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να ενημερωθεί για τη δήθεν αρνητική στάση του ΔΟΛ έναντι της συγχώνευσης Εθνικής - Alpha από το υπουργείο Οικονομικών και τη διοίκηση της Εθνικής και αφού ενημερώθηκε για την απόρριψη του δανείου, εξήρε τη στάση της τράπεζας. Οπως υποστήριξε, «δείχνει την αυτονομία του τραπεζικού συστήματος έναντι σχέσεων και επιρροών».
Αναφορικά με το σκέλος του κ. Ψυχάρη για τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου, ανέφερε ότι στη διάρκειά της ο κ. Παπανδρέου ζήτησε να υπάρξει αντικειμενική και ψύχραιμη καταγραφή της κατάστασης της χώρας ώστε να συμβάλει και ο Τύπος αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση της κρίσης.
http://www.tanea.gr/ellada/article/?aid=4685438

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις