ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ωμός εκβιασμός των συνδικαλιστών στην εκπαίδευση

Δεν απασχόλησαν πολύ τα ΜΜΕ. Οι δύο ανακοινώσεις τής Διδασκαλικής Ομοσπονδίας η μία και τής Ομοσπονδίας Καθηγητών Μέσης Εκπαιδεύσεως η δεύτερη. Δύο ανακοινώσεις που δεν είναι παρά τελεσίγραφα κήρυξης πολέμου κατά τής Παιδείας, τών μαθητών, τών οικογενειών τους και τού Κράτους.
 Ανερυθρίαστα οι κύριοι αυτοί απειλούν ότι δυναμικά στην πράξη θα εμποδίσουν να γίνει η οποιαδήποτε αξιολόγησή τους, έτσι όπως γίνεται σε όλες τις κοινωνίες, για όλους τους ανθρώπους. Η αξιολόγηση που γίνεται και στην ίδια μας την χώρα και από την οποία περνούμε, ατύπως ή τυπικά, όλοι μας. Οι μόνοι που δεν δέχονται να αξιολογηθούν είναι
φυσικά οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι τού ευρύτερου δημόσιου τομέα, με την εξαίρεση, βεβαίως, τών ενστόλων.

Αυτοί οι κύριοι κρίνουν μόνοι τους τον εαυτό τους και τους συναδέλφους τους, ανάλογα με τις κάστες, τις κομματικές επιταγές και τα διάφορα μικρο ή μεγαλοσυμφέροντα. Και έρχονται τώρα, οι καθηγητές όλων τών βαθμίδων (ας μην λησμονούμε την ίδια ακριβώς στάση τής Ομοσπονδίας Καθηγητών τής Ανωτάτης Εκπαίδευσης πριν από πέντε περίπου χρόνια), να εκβιάσουν ωμά ολόκληρη την κοινωνία μην αποδεχόμενοι να κρίνονται και απειλώντας με δυναμική αντίδραση.

Με άλλα λόγια, μάς λένε ότι κακοί και καλοί δάσκαλοι και καθηγητές είναι ικανοί να μάθουν γράμματα, να εκπαιδεύσουν και να βοηθήσουν στην καλλιέργεια τών παιδιών μας. Και πρέπει εμείς να υποκύψουμε σε αυτόν τον ωμό εκβιασμό. Το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς για αυτούς τους συνδικαλιστές είναι ότι πρόκειται περί, επιεικώς, ανάξιων και απορριπτέων μελών τής κοινωνίας.

Και είναι βέβαιο ότι απορριπτέοι και ανάξιοι κρίνονται και από την πλειοψηφία τών άξιων συναδέλφων τους, οι οποίοι μάλλον αισθάνονται εγκλωβισμένοι στη μέγγενη τών συνδικαλιστικό-κομματικών συμφερόντων και δεν μπορούν να δουν άσπρη μέρα αν δεν υποκύπτουν.

Περιμένουμε να δούμε τη στάση που θα τηρήσει η πολιτεία, η κυβέρνηση. Θα ακολουθήσει την παλαιοκομματική πεπατημένη τών απλών δίγλωσσων ανακοινώσεων και τού συμβιβασμού, που στην ουσία αποτελεί υποχώρηση και αποδοχή τού εκβιασμού τών συνδικαλιστών, ή θα επιδείξει την αναμενόμενη πυγμή και θα ταχθεί με το μέρος, για πρώτη φορά, τών εκβιαζομένων;;

ΣΝΕΒΕΜΠΕΤ

2 Σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως πάντα φιλαράκο θα στείλουν τα γνωστά κομματόσκυλα να αξιολογήσουν με άριστα τα δικά τους παιδιά και να σουτάρουν τους υπόλοιπους. Αν γνώριζες πως έγιναν οι τελευταίες κρίσεις διευθυντών από διορισμένα υπηρεσιακά συμβούλια κομματόσκυλων θα καταλάβαινες.

Ανώνυμος είπε...

Σας πειράζει η αλήθεια και δεν την δημοσιεύετε;

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις