ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ δεν θα πεθάνει ποτέ!

Παρατηρώντας κανείς τις τελευταίες δημοσκοπήσεις αλλά και τις παλαιότερες ομοίως, φθάνει εύκολα σε ένα αβίαστο (δυστυχώς) συμπέρασμα. Το  ΠΑΣΟΚ, αυτό το πελατειακό, βαθιά διεφθαρμένο, πλήρως αδιαφανές, προκλητικά ευνοιοκρατικό και απόλυτα καταστροφικό για την χώρα σύστημα διακυβέρνησης, δεν πρόκειται να πεθάνει ποτέ!
Τούτο είναι σχεδόν βέβαιο, καθώς με δεδομένο τον εκλογικό νόμο, ανεξάρτητα από το κόμμα
που θα βγει πρώτο (ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ) και θα λάβει το μπόνους των 50 εδρών, κυβέρνηση δεν μπορεί να σχηματιστεί χωρίς το ΠΑΣΟΚ. Ένα ΠΑΣΟΚ, που φαίνεται να συσπειρώνει ένα κρίσιμο ποσοστό ψηφοφόρων που μπορεί να φτάσει και σε διψήφιο νούμερο όσο περνά ο καιρός και αυτή η διαπίστωση θα παγιώνεται στην κοινωνία και – κυρίως – στους «πελάτες» που επί δεκαετίες, αυτό ψήφιζαν – αυτό εμπιστεύονταν.
Μόλις δηλαδή οι εναπομείναντες και αρκετοί από τους πρώην ψηφοφόρους-πελάτες αυτού του εξαιρετικά επιτυχημένου συνεταιρισμού νομής εξουσίας και διανομής αξιωμάτων – οφίκιων – ωφελημάτων, αντιληφθούν πως διατηρώντας ένα ποσοστό κοντά στο 10-12% θα μπορούν εσαεί να εξακολουθήσουν να νέμονται (με καλύτερες μάλιστα αναλογίες ανά ψηφοφόρο) τουλάχιστον το 1/3 του κράτους, της εξουσίας και των «λαφύρων» της, ανεξάρτητα από αυτόν που θα βγαίνει πρώτο κόμμα στις εκλογές, να είστε βέβαιοι πως είναι ικανοί, παρά τα όσα ψιθυρίζονται από τους συνήθεις ευχολόγους της Συγγρού, να διατηρήσουν αυτό το κρίσιμο ποσοστό εις τους αιώνας των αιώνων!
Σε αυτό θα συνεπικουρούνται τουλάχιστον στο άμεσο μέλλον, από την διαφαινόμενη αναρρίχηση της ΧΑ στην τρίτη θέση από άποψη εκλογικής δύναμης, την πιθανή συρρίκνωση των ποσοστών της ΔΗΜΑΡ, την πολιτική παράνοια των ΑΝΕΛ και τον sui generis πολιτικό αυτισμό του ΚΚΕ. Όλα αυτά, προμηνύουν (πέραν κάποιας πολύ μεγάλης εκπλήξεως) κυβερνητικό αδιέξοδο χωρίς την συμμετοχή του πάλαι ποτέ κραταιού εκλογικά «κινήματος». Ακόμη και πρώτο κόμμα να ξαναβγεί η ΝΔ λοιπόν, είναι ολοφάνερο πως θα χρειαστεί και πάλι να συγκυβερνήσει με τον κ. Βενιζέλο και την γνωστή και μη εξαιρετέα «παρέα» του. Όποιος νομίζει από την Συγγρού, πως μια τέτοια προοπτική δεν είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που θα «εξοστρακίσουν» πιθανούς ψηφοφόρους από την ΝΔ στις επόμενες εκλογές όποτε και αν γίνουν, φοβάμαι πως απλώς αιθεροβατεί.
Τι αλλαγές, τι μεταρρυθμίσεις, τι ελληνικό σχέδιο και τι Plan B να  καταστρώσει ο φιλότιμος Πρωθυπουργός μας και η ομάδα του, όταν  έχει (και θα έχει) «στυλοβάτη» δίπλα του το πελατειακό ΠΑΣΟΚ με κύριο μέλημα να διατηρήσει την αναλογία 2:1 στην μοιρασιά του «ζαϊρέ»; Τι φενακισμούς να εκτοξεύσει ο κ. Τσίπρας στην ταλαίπωρη κοινωνία, όταν ακόμη και αν βγει πρώτο κόμμα, θα αναγκαστεί εκ των πραγμάτων να «ακουμπήσει» πάνω στο ΟΛΟΝ ΠΑΣΟΚ, τόσο αυτό του κ. Βενιζέλου που θα συγκυβερνά μαζί του, όσο και αυτό όλων των υπολοίπων «πρασίνων τρωκτικών» που έσπευσαν εκ των προτέρων να βρουν φιλόξενη στέγη στο πάλαι ποτέ απόκομμά του;
Όπως δείχνουν τα πράγματα, η χώρα έχει παγιδευτεί σε ένα οιονεί πολιτικό αδιέξοδο. Και καθώς στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα, η λύση φαίνεται πως θα μπορούσε να είναι μια συμφωνημένη αλλαγή του υπάρχοντος εκλογικού νόμου. Ίσως μάλιστα, η απλή και άδολη αναλογική, να αποδειχθεί αποτελεσματικότερη από αυτό το εκλογικό έκτρωμα, που δημιουργήθηκε για άλλες περιστάσεις και εκτός του ότι νοθεύει ανεπίτρεπτα την θέληση του λαού, όλα δείχνουν πως πιθανώς θα οδηγήσει και σε ακυβερνησία την χώρα. Όσο διατηρείται αυτός ο εκλογικός νόμος, το φάντασμα του κυβερνητικού ΠΑΣΟΚ θα βασιλεύει (έστω και παρτάιμ) πάνω  στα ερείπια που το ίδιο κατά κύριο λόγο έχει επισωρεύσει επί δεκαετίες ολόκληρες στην χώρα.
Akenaton   
http://www.antinews.gr/

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις