ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Μεταφράζει την Σαρία στα ελληνικά το υπουργείο Παιδείας

Ζήσαμε για να το δούμε και αυτό. Με απόφαση του υπουργού Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου, με ημερομηνία 7 Φεβρουαρίου 2014, συνεστήθη επιτροπή με σκοπό την μετάφραση της Σαρίας στα ελληνικά.
Ακόμα και τηλεδιασκέψεις προβλέπονται στην σχετική υπουργική απόφαση, ώστε να διευκολυνθεί η επιτροπή στο έργο της. 
Παραθέτουμε το κείμενο της αποφάσεως :
Αποφασίζουμε
Συγκροτούμε άμισθη επιτροπή με αποκλειστικό σκοπό τη σύνταξη εγχειριδίου, εν είδει
οδηγού, με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι». Κατόπιν της κοινής πρότασης των Σοφολογιωτάτων Μουφτήδων το εγχειρίδιο αυτό θα στηρίζεται επί των αυθεντικών πηγών της Σχολής Χάναφι για το οικογενειακό και κληρονομικό δίκαιο.
Διευκρινίζεται ότι το εν λόγω Εγχειρίδιο δεν θα είναι απολύτως δεσμευτικό ούτε για τους Σοφολογιωτάτους Μουφτήδες κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών αρμοδιοτήτων τους ούτε για τους διαδίκους καθώς αμφότεροι διατηρούν πλήρως το δικαίωμα να επικαλεσθούν είτε άλλα αποσπάσματα από την Χαντίθ είτε να προκρίνουν την ερμηνεία ενός Χαναφηίτη ερμηνευτή εν σχέση με την ερμηνεία ετέρου Χαναφηίτη ερμηνευτή.
Το εγχειρίδιο με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο των Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι» θα συνταχθεί στην ελληνική γλώσσα και την γλώσσα του Κορανίου (αραβική).
Η Επιτροπή για την σύνταξη του εγχειριδίου με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι», αποτελείται από τα ακόλουθα μέλη:
1.Σοφολογιώτατο Μουφτή Κομοτηνής Μέτσο Τζαμαλή
2.Σοφολογιώτατο Μουφτή Ξάνθης Μεχμέτ Εμίν Σινίκογλου
3.Σοφολογιώτατο Μουφτή Διδυμοτείχου Μεχμέτ Σερίφ Δαμάδογλου
Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Σοφολογιώτατος Μουφτής Κομοτηνής, Μέτσο Τζαμαλή.
Επιστημονικός Συνεργάτης της Επιτροπής για την σύνταξη του εγχειριδίου με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι» ορίζεται ο κ. Κυριάκος Νικολάου-Πατραγάς, διδάσκων Ισλαμικού Δικαίου και Ισλαμικών Θεσμών στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η Επιτροπή θα συνεδριάζει στην Μουφτεία Κομοτηνής ή όπου αλλού κριθεί σκόπιμο από τον Πρόεδρο της Επιτροπής. Για τις εργασίες της, η Επιτροπή δύναται να καταφεύγει στη λύση της τηλεδιάσκεψης.
Γραμματειακή υποστήριξη των εργασιών της επιτροπής θα παρέχει εν ενεργεία
ιεροδιδάσκαλος της Μουφτείας Κομοτηνής, ο οποίος θα ορίζεται για αυτόν τον σκοπό με απόφαση του οικείου Μουφτή και Προέδρου της Επιτροπής. Στην ίδια απόφαση ορίζεται και εν ενεργεία ιεροδιδάσκαλος της ίδιας Μουφτείας ως αναπληρών τον εκτελούντα χρέη γραμματειακής υποστήριξης, σε περίπτωση απουσίας του.
Οι εργασίες της επιτροπής θα ολοκληρωθούν εντός του 2014.
Ο Πρόεδρος ή/και τα μέλη της Επιτροπής για την διαμόρφωση καλύτερης άποψης για το αντικείμενο των εργασιών τους μπορούν να ζητούν στοιχεία από τις αρμόδιες Υπηρεσίες καθώς και να καλούν ειδικούς επιστήμονες ή στελέχη των δημοσίων υπηρεσιών.
Τα έξοδα μετακίνησης διαμονής και διατροφής των μελών και του Επιστημονικού Συνεργάτη της Επιτροπής για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις της ή για τυχόν επισκέψεις σε Βιβλιοθήκες ή ερευνητικά ιδρύματα ή Πανεπιστήμια θα καλυφθούν από πιστώσεις του τακτικού προϋπολογισμού της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Τα πνευματικά δικαιώματα του εγχειριδίου με ενδεικτικό τίτλο «Εγχειρίδιο Διαπροσωπικών Σχέσεων κατά το Ιεροδικαϊκό Σύστημα Χάναφι» ανήκουν αποκλειστικά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ

Είπατε κάτι;;;; Εδώ είναι Ελλάδα, δεν είναι παίξε γέλασε...
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις