ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί

H φωτογραφία αυτή είναι γνωστή σε όλους. Το 1996, ο  Σολωμός Σολωμού, ο ελληνοκύπριος πατριώτης ενώ σκαρφάλωνε στον ιστό με σκοπό να κατεβάσει την τουρκική σημαία που κυμάτιζε στα χώματα της πατρίδας του, δέχτηκε πισώπλατα μια σφαίρα στον λαιμό από  τον Kενάν Aκίν, έποικο, πρώην «αξιωματούχο» των τουρκικών υπηρεσιών.
Ο Σολωμού, ήξερε ότι οι τούρκοι κατακτητές  τον σημάδευαν με όπλα γεμάτα σφαίρες. Κι’  όμως δεν κιότεψε. Με το τσιγάρο στο στόμα άρχισε να σκαρφαλώνει στον ιστό με την σημαία του ψευδοκράτους. 
Σήμερα, σχεδόν μετά από μια εικοσαετία, θα έπρεπε εμείς οι έλληνες να σκαρφαλώσουμε στον ιστό με την σημαία της μνημονιακής λιτότητας και να την υποστείλουμε. Με το τσιγάρο στο στόμα όπως ο Σολωμού
που δεν φοβήθηκε τις σφαίρες.
Σήμερα όμως πολλοί από εμάς τους νεοέλληνες δεν τολμάμε. Καθόμαστε γύρω από τον ιστό και κοιτάζουμε χωρίς να την βλέπουμε να ανεμίζει πάνω από τα κεφάλια μας η σημαία της οικονομικής υποδούλωσής μας, η σημαία των οικονομικών εποίκων προσμένοντας δειλοί, μοιραίοι κι άβουλοι αντάμα, ίσως, κάποιο θάμα!
Προσμένουμε να μας πετάξουν χαρτονομίσματα, για να σκύψουμε να τα μαζεύουμε, και να ασχολούμαστε έτσι σκυμμένοι για να μην κοιτάζουμε ψηλά, αληθινές φιγούρες από τους Μοιραίους του Κώστα Βάρναλη,  «...πάντα μας σκυφτοί, σαν τα σκουλήκια, κάθε φτέρνα όπου μας εύρει μας πατεί.»
Α.Α.

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις