ΒΕΛΗ ΚΑΙ... ΒΕΛΑΚΙΑ

>>> Μην με παρεξηγήσετε >>> αλλά ο τρόπος παρουσίασης από τα ΜΜΕ >>> του πολέμου στην Ουκρανία και των επιπτώσεών του >>> θυμίζει τηλεοπτική εκπομπή, με τοποθέτηση προϊόντος >>> και το προϊόν είναι το αμερικανικό LNG >>> το "καλό", το ακριβό, το αμερικάνικο LNG....
__________________________________________________________________________________________________

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Οι παναθηναϊκάκηδες

Κύρος Χριστόπουλος
Επιτέλους, το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε απάντηση στο αγωνιώδες ερώτημα, στον μεταφυσικό προβληματισμό, στις υπαρξιακές αναζητήσεις του ελληνικού λαού περί της συνταγματικότητας ή μη, του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες. Η απόφαση του ΣτΕ, ως από μηχανής Θεός, έδωσε τέλος στο σύγχρονο ελληνικό δράμα, στην αβάσταχτη αγωνία δέκα εκατομμυρίων ελλήνων, αλλά
και στις κραυγές δημοκρατικής αγωνίας της κοινοπραξίας καναλαρχών - αντιπολιτεύσεως.  
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απεφάνθη πως η μια και μοναδική αρχή για την ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.  Θυμάμαι λοιπόν, όταν υπήρχε το ΕΣΡ, λειτουργούσαν παράνομα και αντισυνταγματικά όλα τα κανάλια χωρίς άδεια. Η «ενημέρωση» με μορφή προπαγανδιστικής μονοφωνίας είχε υποκαταστήσει την από το Σύνταγμα προβλεπομένη πολυφωνία. Η ψυχαγωγία ανταποκρινόταν στις υψηλότερες απαιτήσεις των τηλεθεατών με εκπομπές όπως «η μαμά μου μαγειρεύει καλύτερα από την δική σου», ενώ ανεξέλεγκτες εκπομπές τηλεπωλήσεων κουρελιάζουν καθημερινά την αξιοπρέπεια αλλά και την νοημοσύνη των τηλεθεατών όταν βλέπουν να «προσφέρεται» κάποιο κόσμημα αξίας 8.000 ευρώ στην τιμή των 100 ευρώ.
Αχ, σοφοί μου σύμβουλοι επικρατείας, εγώ δεν είμαι νομικός για να κρίνω την απόφασή σας, όμως εσείς σίγουρα είσαστε πολίτες αυτής της χώρας και σίγουρα βλέπατε τηλεόραση τα τελευταία 6 χρόνια. Σίγουρα παρακολουθούσατε την πολυφωνία των καναλιών που με μια ύποπτη μονοφωνία  μας «ενημέρωναν» για το πόσο θα βοηθήσουν την χώρα τα μνημόνια, πως είναι για το καλό της πατρίδας να μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις, πως η παραμονή στο ευρώ είναι η σωτηρία μας και άλλα διάφορα τέτοια συμπαθητικά. Τι να κάνετε λοιπόν, άνθρωποι είσαστε και εσείς. Έτσι με διάφορες αποφάσεις κρίνατε συνταγματικά όλα τα μνημόνια (φροντίζοντας όμως να κρίνετε ως αντισυνταγματικές τις μειώσεις των δικών σας μισθών και συντάξεων) και φτάσαμε στα σημερινά χάλια. 
Σοφοί μου σύμβουλοι επικρατείας, μου είναι παγερά αδιάφορο αν ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός, αν αντί για 4 θα έχουμε 14 κανάλια να μας παραπληροφορούν. Όμως η εμπειρία μου και ως εκ του αποτελέσματος κρινόμενες αρκετές αποφάσεις σας με οδηγούν στην διαπίστωση ότι ΚΑΙ στο Συμβούλιο της Επικρατείας υπάρχουν πολλοί «παναθηναϊκάκηδες»….

0 Σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια και παρατηρήσεις